Tuesday, March 5, 2013

Sweet Corn Salad 콘 샐러드


Sweet Corn Salad ini tergolong side dish dalam masakan Korea. Sweet corn salad ini bisa menjadi side dish untuk menjadi pendamping masakan apapun. Rasanya hampir sama dengan salad kebanyakan karena tetap menggunakan bawang, cabe dan mayonaise serta gula. Rasanya manis jagungnya dan sedikit asam dari mayonaisenya sangat menyegarkan dimulut. Kemaren aku bikin salad ini sebagai pendamping YangNyeom TongDak, perpaduan yang pas menurutku. Rasa ayam berbumbu yang cukup kental langsung segar dengan salad ini :)

Sweet Corn Salad

Ingredients
1 Can Sweet Corn (15 oz)
2 Tbsp Onion
1 Tbsp Green Sweet Pepper
1 Tbsp Red Sweet Pepper
4 Tbsp Mayonnaise
1 Tbsp Sugar
½ Tbsp Vinegar
2 Pinches Salt
1 Pinch White or Black Pepper


Directions
1. Drain the liquid from one can of sweet corn (15 ounce can). You will get about 1⅓ cup of sweet corn kernels.
2. Chop 2 Tbsp of onion, 1 Tbsp of green sweet pepper, and 1 Tbsp of red sweet pepper finely. 
3. Combine 4 Tbsp of mayonnaise, 1 Tbsp of sugar, ½ Tbsp of vinegar, 2 pinches of salt, and 1 pinch of white or black pepper in a mixing bowl. Mix everything together. Taste the sauce. Depending on your tastes, you can make it a little more sour or sweet with vinegar or sugar
4. Add the sweet corn and the other vegetables to the sauce. Mix everything together.
5. Store it in the refrigerator and serve it chilled, or the next day.

Selamat Mencoba Moms :)



No comments: